Yösähkö

Mikä on yösähkö, miten se toimii ja milloin se kannattaa? Lue siitä lisää alla olevasta artikkelistamme. Voit painikkeesta myös kilpailuttaa edullisimman yösähkön!

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Yösähkö – Mikä se on ja milloin se kannattaa ottaa?

Yösähkö on termi, jonka jokainen on varmasti joskus kuullut, mutta miten yösähkö toimii tarkalleen ottaen? Kuten nimestä voi päätellä, yösähköllä tarkoitetaan yöaikaan käytettävää sähköä. Yleisesti ottaen yösähkön kellonaikahaitarissa yöajaksi määritellään kello 22–07 välinen aika, mutta tämä määräytyy kunkin sähköverkkoyhtiön mukaan. Yösähköllä tarkoitetaan sitä, että sähkön kulutus mitataan erikseen päivä- ja yöajalta ja sähköstä veloitetaan asiakkaalta tämän määritelmän mukaisesti. Yösähkön tilaaminen edellyttää, että osoitteessa, johon sähkö tilataan, on käytössä aikajakoon perustuva mittaustapa. Aikatariffia tukeva mittarilaitteisto löytyy käytännössä vakiona uudemmista rakennuksista, kun taas vanhemmista taloista sellaista ei välttämättä löydy, ellei mittaristoa ole uusittu.

Yösähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

 

Yösähkö on käytössä päivittäin sopimuksessa määritellyn kellonaikahaitarin ajan riippumatta siitä, mihin ajankohtaan yösähkön ohjaus tapahtuu kullakin sähköyhtiöllä. Joskus yösähkön ohjaus voi tapahtua yön tai aamun sijaan vasta päiväaikaan. Kun sähkölämmitteiseen kohteeseen valitaan yösähkön lisäksi sähkölämmityksen ohjauspalvelu, voidaan varmistua siitä, että sähkölämmitys on käytössä ainoastaan yöaikaan, jolloin sähkön hinta on edullisempi. Sähkölämmityksen ohjauspalvelun piiriin kuuluva sähkömittari valitsee lämmityksen päällekytkeytymisen ajankohdan päivittäin satunnaisesti kello 22–24 väliltä. Päällekytkennän vaihtelun tarkoituksena on se, että sen avulla voidaan tasata sähköverkon kuormitusta ja välttää sitä kautta sähköverkolle haitalliset kuormituspiikit.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Yösähkö vai yleissähkö – kumpi kannattaa valita

Oletko miettinyt sitä, kannattaisiko sinun valita yösähkö vai yleissähkö? Tai sitä, milloin yösähkö kannattaa valita tai onko yösähkö halvempaa? Yösähkö on aina yleissähköä halvempaa. Mutta ennen yösähkön ja yleissähkön väliltä valitsemista kannattaa ottaa huomioon se, käytetäänkö sähköä enemmän päivä- vai yöaikaan. Mikäli sähköä, kuten esimerkiksi sähkölämmitystä, käytetään yöaikaan, kannattaa siinä tapauksessa valita yösähkö, jolloin sähkölaskuissa pääsee säästämään selvää rahaa.

Yösähkön valinta voi olla kannattava muihinkin kuin sähkölämmitteisiin kohteisiin. Esimerkiksi silloin, jos haluat ottaa tavaksi laittaa pesukoneen tai astianpesukoneen päälle myöhään illalla tai ajastaa lämminvesivaraajan toimimaan yösähkön voimassaolon aikaan ja hyödyntää sillä tavoin yleissähköä edullisempaa yösähköä.

Mikäli puolestaan tiedät, että öinen sähkönkulutuksesi on huomattavan vähäistä, ja kodinkoneesi ja muut laitteesi tai sähkölämmityksesi ovat käytössä päiväaikaan, on yleissähkö kannattavampi valinta. Se, onko yösähkö halvempaa kuin yleissähkö, riippuu siis täysin omista henkilökohtaisista tarpeistasi, tavoistasi ja mieltymyksistäsi. Ja mikäli yösähkön ja yleissähkön käyttösuhde tulisikin muuttumaan vuosien varrella, sähkösopimuksen tyyppiä voi halutessaan vaihtaa huomattavan kätevästi. Helpoimmin uuden ja edullisimman sähkösopimuksen voi hankkia sähkösopimukset netissä kilpailuttamalla.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Kilpailuta yösähkö tai yleissähkö näppärästi netissä

Tervetuloa sivustollemme vertailemaan saatavilla olevien sähköyhtiöiden tällä hetkellä tarjoamia sähkösopimuksia. Osuipa sopimusvalintasi sitten yösähköön tai yleissähköön, sivustomme kätevän kilpailutuslomakkeen avulla saat tarjolle kaikkein edullisimmat sähkötarjoukset, jotka päivittyvät usein. Mikäli nykyinen sähkösopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva, voit vaihtaa sähkösopimuksesta toiseen saman tien. Jos taas sopimuksesi on määräaikainen, voit kilpailuttaa ja vaihtaa sähköyhtiötä sopimuksesi määräajan umpeuduttua.