Sähkönsiirto

Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, mutta sähkösopimuksen voi. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa aina. Keskimääräinen vuosisäästö on jopa 187 € ja kilpailuttaminen kestää vain 5-10 minuuttia.

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Sähkönsiirto – mitä se tarkoittaa?

Sähkösopimusta solmittaessa käyttösähkömaksujen lisäksi velvoitteena on huolehtia myös siitä, että sähkönsiirtomaksut tulevat hoidetuiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla paikkakunnilla paikallinen sähkönsiirtoyhtiö veloittaa sähkönsiirrosta. Sähköverkkoyhtiö määräytyy tarkalleen sähkön käyttöpaikan ja sijainnin mukaan, ja kyseessä on yhtiö, joka omistaa kyseisen alueen sähkönjakeluverkon. Mikäli omaksi sähköntoimittajaksesi valikoituu muu kuin paikkakunnan valtuutettu sähkönsiirtoyhtiö, tämä tarkoittaa sitä, että sinua laskutetaan kahdesta eri sähköyhtiöstä. Toinen näistä yhtiöistä veloittaa sinua käyttösähköstä ja toinen puolestaan sähkönsiirrosta.

Sähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

 

Suomessa sähkönsiirron kilpailuttaminen ei ole mahdollista, mikä on hyvä ottaa huomioon sähkösopimuksia vertaillessa ja kilpailuttaessa. Sähkönsiirron hinnat ovat siis aina vakiomuotoisia hintoja, joihin kuluttaja itse ei voi vaikuttaa. Sähkönsiirtoyhtiötä ei myöskään voi vaihtaa, vaan yhtiönä toimii aina paikallinen sähkönsiirtoon ja siitä veloittamiseen valtuutettu yhtiö. Suomalaisten kotien sähkökustannuksista yleisesti ottaen hieman reilu puolet koostuu sähkönsiirtokuluista veroineen ja loppuosa kotona käytetystä sähköenergiasta.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Tarkempaa tietoa sähkönsiirrosta ja sen kustannuksista

Kun solmit sähkösopimuksen, valitsemasi sähkönmyyjä ilmoittaa tekemästänne sopimuksesta automaattisesti oman alueesi sähkönsiirtoyhtiölle. Tämän ansiosta sähkösopimuksen solmiminen on varsin vaivatonta, kun uuden sopimuksen hankkiessasi sinun ei tarvitse erikseen ottaa yhteyttä sähkönsiirtoyhtiöön sähkönsiirrosta sopiaksesi. Paikallinen sähköverkkoyhtiö laskuttaa kohteen sähkönsiirrosta omalla laskullaan ja oman voimassa olevan hinnastonsa mukaisesti. Sähkönsiirtomaksut kattavat sähkönjakeluverkkoon ja sähkön siirtoon liittyvät kustannukset ja palvelut. Sähkönsiirron hinnat koostuvat perusmaksusta, kulutusmaksusta, sähköverosta sekä arvonlisäverosta.

Vaikka sähkönsiirtoyhtiötä ei voikaan valita eikä sitä kautta sähkönsiirron hintaa kilpailuttaa, itse sähkösopimuksen kilpailuttaminen on kuitenkin mahdollista. Sähkösopimusten kilpailuttaminen on tänä päivänä hyvin suosittua ensinnäkin siksi, että sähköyhtiöiden tarjoamat hinnat vaihtelevat, ja toiseksikin siksi, että sähkösopimusten vertailu käy vaivattomasti netissä. Sivustomme palvelun kautta voit kilpailuttaa käyttösähköä toimittavat yhtiöt erittäin kätevästi, eikä vertailu vie paljon aikaa.

Kun aikeissa on löytää uusi sähkösopimus haluttuun käyttökohteeseen ja kilpailuttaa tarjolla olevien sähköyhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia, huomiota kannattaa kiinnittää siihen, palveleeko omia tarpeita paremmin määräaikainen vaiko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Määräaikainen sähkösopimus tarkoittaa sitä, että sähköntoimittaja sitoutuu myymään käyttösähköä sopimuksessa määritellyn ajan ennalta asiakkaansa kanssa sopimaan hintaan. Yleensä määräaikaisten sopimusten kesto on yksi kalenterivuosi, ja määräajan sisällä sähköyhtiötä ei ole mahdollista vaihtaa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus puolestaan tarjoaa uusille asiakkaille sähköä tavallista edullisempaan hintaan. Huomionarvoista tällaisessa sopimustyypissä on se, että sähköyhtiö voi sopimuksen teon jälkeen muuttaa sähkön hintaa koska tahansa. Tällaisen sopimuksen valitessaan hintojen kehitystä kannattaa siis seurata omilta sähkölaskuilta.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Kilpailuta sähkösopimukset kätevästi verkkopalvelussamme

Vertaa sivustollamme eri sähköyhtiöiden tällä hetkellä tarjoamia sähkösopimuksia ja voit säästää selvää rahaa. Sivustomme helppokäyttöinen kilpailutuslomake on nopea täyttää, ja kun tarvittavat tiedot on täytetty, saat tarjolle parhaimmat voimassa olevat sähkötarjoukset. Sähkön kilpailuttaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja vaivatonta – täytä lomake ja totea se itse!