Kilpailuta pörssisähkö

Tiesitkö että Zmartan avulla voit kilpailuttaa myös pörssisähkön? Se on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Kokeile alla olevalla painikkeella!

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Pörssisähkö – mitä se on ja miten pörssisähkön hintakehitys toimii

Pörssisähköllä tarkoitetaan markkinahintaista sähköä, joka hankintaan sähköpörssi Nord Poolista. Nord Pool on kauppapaikka, jossa sähkön jälleenmyyjät ja sähköä heille myyvät tuottajat kohtaavat. Sähkön kysyntä ja tarjonta vaikuttavat sähkön markkinahinnan muodostumiseen. Pörssisähkön hintakehitys toimii siten, että pörssisähkön hinta määritetään sähköpörssissä jokaiselle tunnille erikseen niin, että seuraavan päivän hinnat julkaistaan aina edellisenä päivänä. Tuntikohtaisesti hinnoiteltavan, Suomessa tarjottavan pörssisähkön hinta perustuu Pohjoismaiden ja Baltian maiden Nord Poolissa Suomen hinta-alueen spot-hintoihin. Spot-hinnalla tarkoitetaan sähkön todellista, tunneittain päivittyvää markkinahintaa.

Pörssisähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

 

Pörssisähkön hinta vaihtelee sähkömarkkinoilla niin maailmantalouden kuin sadetilanteenkin mukaan. Sähkön hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Yleisin syy sähkön hinnan vaihteluun Suomessa on vallitseva sää sekä kotimaassa että niissä maissa, joista ostetaan Suomeen sähköä. Koska runsaat sateet lisäävät vesivoiman kapasiteettia, sadekausina sähkön hinta laskee. Kovat tuulet lisäävät puolestaan tuulivoimaloiden tuotantoa, mikä vaikuttaa sekin sähkön hintaa alentaen. Sähkön hinnannousuun puolestaan vaikuttavat erilaisten voimalaitosten huoltokatkot. Sääolosuhteiden lisäksi sähkön hintaan vaikuttaa tietysti aina myös kysyntä – näin ollen kesällä sähkön hinta on tyypillisesti alempana, kun taas kylminä talvina sähkön hinta pysyy selkeästi tavallista korkeammalla, kysynnän ollessa suurempi.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Pörssisähkön kilpailutus kannattaa

Pörssisähkön kilpailutus ja ylipäätään sähkösopimusten kilpailutus on tänä päivänä suosittua. Eri sähköyhtiöiden tarjoamat sähkösopimukset säännöllisesti kilpailuttamalla voi säästää pitkässä juoksussa huomattaviakin summia. Sopimusten kilpailuttamisen suosio perustuu siihen, että nykyisin sähkösopimukset voi kilpailuttaa kätevästi verkossa siten, että tarjolle tulevat kilpailutushetkellä voimassa olevat parhaat sähkötarjoukset. Sivustomme kilpailutuslomakkeen kautta saat aina tarjolle kaikkein parhaimmat tarjoukset saatavilla olevista sähkösopimuksista.

Ennen sähkösopimusten kilpailuttamista on hyvä ensiksi miettiä sitä, onko itselle parempi valinta määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Molemmilla näistä on omat etunsa tarjottavanaan. Määräaikainen sopimus on siinä mielessä huoleton vaihtoehto, että sellaisen valitsemalla sähköyhtiö sitoutuu toimittamaan sähkön ennalta sovittuun hintaan koko sopimuksen voimassaolon ajan. Toisaalta tämän vaihtoehdon valitessa on hyvä muistaa se, ettei sähköyhtiötä voi vaihtaa toiseen sopimuksen voimassaoloaikana. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus puolestaan kannattaa silloin, jos sähköä halutaan kilpailuttaa ja sähköyhtiötä vaihtaa milloin tahansa. Tämän sopimuksen valitessaan on kuitenkin muistettava seurata sähkön hintakehitystä, sillä sähköyhtiöllä on oikeus muuttaa hintoja milloin tahansa.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Tee pörssisähkön vertailu kätevästi netissä ja löydä halvin pörssisähkö

Pörssisähkön kilpailutus todella kannattaa! Tee helppokäyttöisessä kilpailutuslomakkeessamme pörssisähkön vertailu ja löydä tällä hetkellä saatavilla olevien vaihtoehtojen joukosta halvin pörssisähkö kätevästi ja nopeasti. Ennen uuden sähkösopimuksen tekemistä muistathan ottaa huomioon sen, onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Vertaa sivustollamme eri sähköyhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia ja säästät parhaimmassa tapauksessa huomattavasti tulevissa sähkölaskuissasi. Vertailun pääset tekemään nopeasti ja helposti, ja se onnistuu täyttämällä kilpailutuslomakkeessa pyydetyt tiedot. Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen ja ajantasaiseen palveluumme!