Yleissähkö

Alla olevasta painikkeesta voit kilpailuttaa myös yleissähkön. Sähkön kilpailuttaminen kannattaa aina. Keskimääräinen vuosisäästö on jopa 187 € ja kilpailuttaminen kestää vain 5-10 minuuttia.

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Yleissähkön määritelmä ja sopivuus käyttökohteeseen

Yleissähkö on yksi sähköyhtiöiden määrittelemistä sähkön jakelun siirtotuotteista eli tariffeista. Muita tariffeja ovat yösähkö ja kausisähkö, ja jokainen näistä sähkötyypeistä tarjoaa omat etunsa erilaisiin sähkön tarpeisiin. Yleissähkö tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että sähkön hinta määrittyy yleisellä tasolla riippumatta siitä, käytetäänkö sähköä yöllä, päivällä, kesällä tai talvella. Yleissähkön nimestä voi päätellä myös sen, että se sopii takuuvarmasti kaikenlaiseen sähkön tarpeeseen, niin sähkölämmitteisiin kuin muihinkin kohteisiin. Tyypillisimmin yleissähkö kuitenkin valitaan sähkön kulutuksen mittaustavaksi kohteissa, joissa ei ole sähkölämmitystä. Näistä tavallisimpia esimerkkejä ovat kerros- ja rivitaloasunnot, omakotitalot, kesämökit sekä pienyritykset.

Yleissähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

 

Koska yleissähkön hinta on aina sama vuorokauden ajasta tai vuodenajasta riippumatta, se siis eroaa yösähköstä, joka on hinnaltaan edullisempaa yöaikaan kuin päiväaikaan. Lisäksi yleissähkö eroaa myös vuodenaikojen vaihtelut huomioivasta kausisähköstä. Vaikka yleissähkön hinta onkin kiinteä eikä muutu vuodenajan tai vuorokauden mukaan, se ei ole kuitenkaan sama eri sähköntarjoajilla. Tästä johtuen myös yleissähkön sisältäviä sähkösopimuksia kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, ja sähkösopimusten hintoja kilpailuttamalla sähkölaskuissa voi säästää parhaimmillaan huomattaviakin summia – etenkin pidemmällä tähtäimellä.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Yleissähkö vai kausisähkö – kumpi kannattaa valita

Oletko miettinyt, kannattaisiko sinun valita mieluummin haluamaasi kohteeseen yleissähkö vai kausisähkö? Yleisesti ottaen yleissähkö on kaikkein sopivin sähkötuote niihin kohteisiin, joissa sähkönkäyttö on huomattavan vähäistä. Yleissähkö myös valikoituu useimmiten kerros- ja rivitaloihin, joiden asunnot lämpenevät hinnaltaan edullisella kaukolämmöllä. Yleissähkö sopii näiden lisäksi myös omakotitaloasujille tai mökin omistajille, jotka lämmittävät talonsa joko öljyllä tai maakaasulla. Myös kaukolämpöverkkoon kuuluvat pienyritykset suosivat useimmiten kiinteähintaista yleissähköä.

Kausisähkö, toiselta nimeltään vuodenaikasähkö, jakaa nimensä mukaisesti sähkön käytön kahteen eri vuodenajan kategoriaan. Mittaustapa ottaa huomioon erikseen talviarkipäivien sähkön kulutuksen sekä muiden aikojen kulutuksen. Pakkaskaudesta johtuen sähkön hinta on kalliimpaa talviarkipäivisin kuin muina kausina. Tästä syystä kausisähkön valikoituessa sähkötyypiksi omaa sähkön kulutusta kannattaa ohjata edullisempiin vuodenaikoihin ja vuorokaudenaikoihin.

Kausisähkö sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa on sekä sähkölämmitys että sitä tukemassa esimerkiksi puulämmitys ja ilmalämpöpumppu. Se soveltuu hyvin myös sähkölämmittäjille, jotka voivat hyödyntää kohteen lämmityksessä joko takkaa, leivinuunia tai varaavaa sähkölämmitystä. Myös runsaasti kesäaikaan sähköä käyttävät maatilat suosivat usein kausisähköä. Riippumatta siitä, valikoituuko omaan sähkösopimukseen yleis-, yö- vai kausisähkö, sähkösopimusten kilpailutus kannattaa aina.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Halvin yleissähkö tai kausisähkö – löydä kätevimmin verkosta

Tutustu sivustollamme helppokäyttöiseen kilpailutuslomakkeeseen ja löydä kauttamme halvin yleissähkö tai kausisähkö. Vertailemalla sivustollamme eri käyttösähköä toimittavien sähköyhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia voit säästää tulevissa sähkölaskuissasi huomattaviakin summia pitkässä juoksussa. Ennen sähkösopimusten kilpailuttamista huomioon kannattaa ottaa halutun sähkötyypin lisäksi myös se, palveleeko omia tarpeita parhaiten määräaikainen, tietyksi ajanjaksoksi sitova kiinteähintainen sähkösopimus vai vaihtoehtoisesti toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka voi halutessaan kilpailuttaa kuinka usein tahansa.