Sähköyhtiöt Suomessa

Sähköyhtiön kilpailuttaminen kannattaa aina. Keskimääräinen vuosisäästö on jopa 187 € ja kilpailuttaminen kestää vain 5-10 minuuttia.

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Sähköyhtiöt Suomessa ja sähköyhtiöiden kilpailutus

Suomessa käyttösähköä sekä kuluttajille että yrityksille myyvät luotettavat sähköyhtiöt. Sähköyhtiöille on määrätty vastuu toimittaa käyttösähköä kaikkialle Suomeen. Osa suomalaisista sähköyhtiöistä toimii ainoastaan kotimaan rajojen sisällä, kun taas osa niistä on kansallisesti tunnettuja ketjuja. Suomen sähkömarkkinat ovat valvonnan alaisia ja niitä valvoo Energiavirasto. Sähkömarkkinoiden vapauduttua vuonna 1998 kuluttajat ja yritykset ovat saaneet valita sähköntoimittajansa vapaasti.

Sähköyhtiöt Suomessa ovat niin suuria kuin pienempiäkin toimijoita. Sähköyhtiöt voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan – kunnallisiin sähkönsiirrosta vastaaviin yhtiöihin ja muihin sähköyhtiöihin. Kunnallisten sähköyhtiöiden omistajana on kunta, joten näiden yhtiöiden toimintaan voidaan vaikuttaa kunnallisella päätöksenteolla. Muut kuin kunnalliset sähköyhtiöt ovat yleisesti ottaen osakeyhtiöitä, ja niiden kilpailuvaltteina ovat joustavuus, edulliset hinnat sekä useammalta eri paikkakunnalta löytyvät toimipisteet. 

Kun kyseessä ovat Suomen suurimmat sähköyhtiöt, ensimmäiselle sijalle yltävät yleensä suurimpien kaupunkien tai kuntien omistamat ja paikkakunnan nimeä kantavat sähköyhtiöt. Suomen suurimpia ja vanhimpia sähköyhtiöitä ovat kaupunkien omistamat Helsingin HELEN sekä Tampereen Sähkölaitos. Osakeyhtiöistä suurimpia puolestaan ovat muun muassa Fortum, Vattenfall ja Vaasan Sähkö. Suomessa viisitoista suurinta sähköyhtiötä kattaa yli 2/3 sähkön jakeluverkosta, sähkönkäyttäjistä sekä sähköyhtiöiden muodostamasta liikevaihdosta. Sähkön kantaverkoston omistaa Suomessa yhtiö nimeltään Fingrid Oyj, joka lisäksi omistaa suurimman osan sähkönjakeluverkoston ulkomaanyhteyksistä.

Sähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Sähköyhtiöiden kilpailutus kannattaa aina

Suomessa sähköntoimittajan voi vapaasti valita omien mieltymysten mukaan, sillä kotimaassamme toimivat ainoastaan luotettavat sähköyhtiöt. Osuipa omaksi sähköntoimittajaksi mikä tahansa tarjolla olevista yhtiöistä, voit aina olla huolettomin mielin palvelun sujuvuudesta, kun sähkömarkkinat ovat tarkasti valvonnan alaiset. Tämä tekee sähkösopimusten ja sähköyhtiöiden kilpailuttamisesta helppoa ja turvallista. Sähkösopimusten ja sähköyhtiöiden kilpailutus kannattaa aina. Pitkässä juoksussa sähkösopimusten tarjonnan seuraaminen ja sopimusten kilpailuttaminen voi säästää huomattaviakin summia sähkölaskuissa, olipa kyseessä minkälainen sähkötyyppi tahansa.

Kun sähköyhtiöiden kilpailutus on ajankohtaista, kaikkein helpoiten teet sen netissä. Kun otat avuksesi sivustomme tarjoaman kilpailutuspalvelun, vältyt käymästä erikseen läpi eri sähköyhtiöiden sivustoja ja saat sen sijaan tarjolle kaikkein parhaimmat voimassa olevat sähkötarjoukset. Haluamasi sähkötyypin lisäksi valitset myös sopimustyypin – joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan. Määräaikaisuuden etuna on kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hyötynä taas on joustavuus, kun voit vaihtaa sähköyhtiötäsi milloin tahansa. Molemmissa näistä on siis omat hyvät puolensa ja valinta on vapaasti sinun!

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Edullisimmat sähköyhtiöt – vertailu nopeasti ja kätevästi

Ota sähköyhtiöt vertailuun! Sivustomme kilpailutuslomakkeen kautta saat kätevästi ja nopeasti tarjolle tämän hetken edullisimmat sähkösopimukset, olipa käyttösähkön tarjoajana sitten Suomen suurimmat sähköyhtiöt tai pienemmät toimijat. Kun täytät sivustomme lomakkeella vaadittavat tiedot, saat hetkessä esille sinua ja tarpeitasi parhaiten palvelevat ratkaisut. Sähköyhtiön vaihtaminen ja uuden sopimuksen solmiminen käy näppärästi – sähköyhtiöt hoitavat yhtiön vaihdon automaattisesti puolestasi.