Uusiutuva energia

Kilpailuta sähkö, joka on tuotettu uusiutuvilla tavoilla. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa aina. Keskimääräinen vuosisäästö on jopa 187 € ja kilpailuttaminen kestää vain 5-10 minuuttia.

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Uusiutuva energia – ympäristön huomioivat uusiutuvat energiamuodot

Uusiutuva energia on termi, jolla tarkoitetaan useimmiten uusiutuvaa sähköä, josta suurin osa tuotetaan joko tuulivoimalla, vesivoimalla, aurinkoenergialla tai bioenergialla. Sähköntuotannon lisäksi uusiutuvaa energiaa käytetään hyödyksi myös lämmöntuotannossa ja liikennepolttoaineissa. Näiden uusiutuvan energian käyttömuotojen yhteydessä puhutaan bioenergiasta ja biopolttoaineista. Uusiutuva energia on edellytys maapallon kestävälle kehitykselle. Mikäli sähkötyyppiä valitessa omaksi energianlähteeksi valikoituu jokin uusiutuvista energiamuodoista, tulee tehneeksi kauaskantoisen ympäristöteon, joka tukee ekologista elämäntapaa.

Sähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

Uusiutuvat energiamuodot ovat itse asiassa kokonaisuudessaan suurempikin kategoria, johon lukeutuvat edellä mainittujen energiamuotojen lisäksi myös ilmalämpöenergia, valtamerienergia, biomassa, biokaasut, kaatopaikkojen ja jätevedenpuhdistamoiden kaasut sekä geo- ja hydroterminen energia.

Uusiutuva energia Suomessa kattaa jo lähes 40 % koko energiatuotannosta, mikä kertoo ympäristön merkityksen kasvamisesta ja tietoisuuden lisääntymisestä. Kansallisen energia- ja ilmastostrategian linjauksen mukaisesti uusiutuvan energian osuus energian kokonaistuotannosta on tavoitteena saada nostettua yli 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Vesivoima kattaa Suomessa jopa 15 % sähköntuotannosta ja tuulivoima 6–7 %. Tuulivoiman ja vesivoiman avulla muodostettu sähkö ovat kaksi tehokasta tapaa ottaa uusiutuva energia Suomessa hyötykäyttöön kotitalouksissa ja toimitiloissa.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Vesisähkö ja tuulisähkö – ympäristötietoisen valinta

Vesivoima on uusiutuva energiamuoto, jonka tuotanto on täysin hiilidioksidivapaata. Vesivoimalla pystytään tuottamaan suuria määriä sähköä ja kyseessä on vakaa ja tehokas energian tuotantomuoto. Suomessa on yli 200 vesivoimalaa ympäri maata. Näissä voimaloissa tuotetaan vesivoiman avulla huomattava määrä koko maan sähköntuotannosta. Tuulivoima puolestaan on täysin päästötön energiamuoto ja yksi puhtaimmista tarjolla olevista energiamuodoista. Molemmat näistä suosituista uusiutuvan energian tuotantomuodoista ovat sähkösopimusta tehtäessä ympäristön ihanteellisesti huomioon ottavia valintoja, ja vesisähkön tai tuulisähkön valitsemalla tulee tehneeksi varsinaisen ekoteon. Uusiutuvien energiamuotojen käyttö sähkön lähteenä on yleistynyt viimeisten vuosien aikana useissa maissa ympäri maailman. Myös Suomessa on tarjolla vesisähköä ja tuulisähköä toimittavia sähköyhtiöitä.

Kun aikeissa on solmia uusi sähkösopimus vesisähkön tai tuulisähkön tilaamiseksi haluttuun kohteeseen, eri sähköyhtiöiden tarjoamien sähkösopimusten vertailu kannattaa. Sähkösopimuksissa voi nimittäin olla huomattaviakin keskinäisiä eroja sähkön hinnan suhteen. Näin ollen tarkkana ollessaan voi säästää mukavia summia vuosien varrella – ja säilyttää samalla myös hyvän omantunnon vesi- tai tuulisähkön valitsemalla. Ennen uuden vesi- tai tuulisähkösopimuksen solmimista kannattaa harkita sitä, palveleeko omia tarpeita paremmin määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikaisen sähkösopimuksen valitsemalla nautit huolettomuudesta, sillä sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen etuna taas on se, että halutessasi voit kilpailuttaa sähköyhtiöitä ja vaihtaa yhtiöstä toiseen koska tahansa.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Sähkösopimusten kilpailutus helposti ja nopeasti

Haluatko kilpailuttaa sähkösopimukset? Meillä se onnistuu erittäin kätevästi. Sivustollamme vertailet helppokäyttöisen kilpailutuslomakkeen avulla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sähkösopimuksia ja niistä edullisimman valitsemalla voit säästää mukavasti tulevissa sähkölaskuissasi. Tervetuloa kokeilemaan palveluamme!