Tuulivoima Suomessa

Tuulivoima on energian tuotantomuoto, jonka suosio on kasvanut useissa maissa viimeisten vuosien aikana. Kyseessä on yksi puhtaimmista tänä päivänä tarjolla olevista energiamuodoista. Kilpailuta tuulivoima alla olevan linkin kautta.

Z

Kilpailuta sähkö

Lue miten sähkö kilpailutetaan

h

Uusi sähkösopimus

Lue lisää sähkösopimuksen tekemisestä

Sähkövertailu

Vertaa sähköyhtiöt ennen ostamista

Sähkötarjoukset

Tämän hetken parhaat sähkötarjoukset

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Tuulivoima Suomessa ja tuulisähkön suosimisen edut

Tuulivoima on energian tuotantomuoto, jonka suosio on kasvanut useissa maissa viimeisten vuosien aikana. Kyseessä on yksi puhtaimmista tänä päivänä tarjolla olevista energiamuodoista. Tuulisähkö puolestaan on tuulivoiman avulla tuotettua, täysin päästötöntä sähköä. Näin ollen tuulisähkö on ympäristötietoisen valinta, joka tukee erinomaisesti ekologista elämäntapaa. Kun omaksi sähkötyypiksi valikoituu ekologinen tuulienergia, on se hyödyllinen ja tehokas tapa osallistua ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Koska ympäristötietoisuus kasvaa jatkuvasti, ei ole lainkaan ihmeellistä, että tuulivoiman tuotanto on Euroopan kaikkein nopeimmin kasvava energian tuotantomuoto.

Tuulisähkön kilpailuttaminen on kätevää esim. Zmartan avulla. Siellä voit kilpailuttaa 15 sähköyhtiötä yhdellä lomakkeella. Klikkaa tästä sähkön kilpailutukseen!

 

Tuulivoima Suomessa on nostanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tänä päivänä tuulienergia muodostaa arviolta 6–7 % koko maan sähköntuotannosta. Suomessa ensimmäinen sähköverkkoon kytketty tuulivoimala otettiin käyttöön jo vuonna 1986, minkä jälkeen tuulisähkön suosio on kasvanut pikku hiljaa nykyiseen laajuuteensa. Suomeen asennettujen tuulivoimaloiden määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin ja vuonna 2019 määrä oli maailmanlaajuisesti mitattuna 25. korkein, kun tuulisähköä tuottivat kaiken kaikkiaan 754 tuulivoimalaa. Yhden tuulivoimalan käyttöikä on yleisesti ottaen noin 20–25 vuotta ja tuulisähköstä arviolta 70 % tuotetaan vuoden kuuden kylmimmän kuukauden aikana.

Sähköyritystä kilpailutuksessa

Keskimääräinen vuosisäästö

Miten tuulivoimala toimii?

Tuulivoiman tuotanto tarkoittaa tarkalleen ottaen sitä, että tuulen liike-energia muutetaan sähköksi tuuliturbiineissa pyörivien lapojen kautta. Navat ja lavat muodostavat tuuliturbiinin pyörivän roottorin, joka muuttaa siihen osuvan tuulen liike-energian turbiinin akselin pyörimisenergiaksi. Energia siirtyy lopulta turbiinin akselista vaihdelaatikon kautta tornin yläosassa sijaitsevaan generaattoriin, jossa se muuttuu tuulisähköksi. Jokainen tuulivoimala muuttaa tuulisähköksi arviolta kolmasosan roottoriin osuvan tuulen voimasta. Tuulivoimaloita näkee useimmiten useamman voimalan ryhmiin aseteltuina, jolloin ne muodostavat tuulivoimapuiston. Tuulivoimaloita rakennetaan sekä maalle että avomerelle.

Mikäli uusiutuva energia ja ympäristötietoisuus ovat sinulle tärkeitä arvoja, tuulisähkö on mielenrauhaa tarjoava vaihtoehto omaksi sähkötyypiksi. Kuten muutkin sähkötyypit, myös tuulisähkön voi tilata haluamaansa kohteeseen kätevästi joko puhelimitse tai verkosta. Ennen tuulisähkösopimuksen tekemistä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se, palveleeko omia tarpeita paremmin määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Vaikka määräaikainen tuulisähkösopimus sitookin asiakkuuteen ennalta määritellyksi ajaksi, sen etuna on kiinteäkuluinen sähkö, jonka hinta ei tule muuttumaan sopimuksen voimassaoloaikana. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus puolestaan on joustava ja kannattava vaihtoehto silloin, jos sähkösopimusten hintoja halutaan kilpailuttaa aika ajoin ja sähköntoimittajaa vaihtaa milloin tahansa. Tällaisen sopimuksen valitessa sähkön hintakehitystä kannattaa kuitenkin seurata säännöllisesti omista sähkölaskuista.

Vertaa sähkön hinnat 15 sähköyhtiöllä ilmaiseksi!

VertaaEnsin tarjoaa kätevää ja maksutonta sähkön hintavertailua. Täytä lyhyt lomake ja säästä jopa 38% nykyisestä laskustasi.

Kilpailuttaminen on erittäin helppoa. Täytä tiedot, löydä edullisin tarjous ja tee tilaus. Sähkö kytketään päälle valitsemanasi päivänä!

Vertaile sähkösopimuksia näppärästi netissä

Sivustollamme vertailet kätevästi ja nopeasti tällä hetkellä saatavia sähkösopimuksia eri sähköyhtiöiden tarjoamina. Meidän kauttamme kilpailutat kaikki edullisimmat tarjolla olevat sähkösopimukset kerralla ja vaivattomasti. Täytä sivustollamme helppokäyttöinen kilpailutuslomake vaadittuine tietoineen ja saat saman tien esille sinulle parhaiten sopivat ja edullisimmat sähkösopimukset. Olipa seuraava valintasi sitten tuulisähkösopimus tai muu sähkösopimus, lomakkeen kautta löydät sinulle sopivimmat vaihtoehdot käden käänteessä.